
به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، امروز یکشنبه (19شهریور 1402)در تور یکروزه خبرنگاران، به مناسبت هفته تعاون با حضور تعدادی از خبرنگاران خبرگزاری های استان و مسئولین استان و شهرستانهای استان بر گزار شد.
در حاشیه این تور خبری، عبدالله جعفری، در جمع خبرنگاران، با اشاره به ارائه خدمات شرکت های تعاونی و مورد نیاز روستائیان، اظهارداشت: خبرگان حوزه کشاورزی متناسب با اساس نامه های خود بخشی از نیازهای معیشتی و حرفه ای کشاورزان را بوسیله این تعاونی ها بر آورده می کنند.
مدیر تعاون روستایی استان، با بیان اینکه حمایت، هدایت و نظارت از تعاونی ها وظیفه اصلی سازمان تعاون روستایی است، ادامه داد: در استان 168 تعاونی با 88هزار نفر عضو در 828 روستایی استان فعالیت می کنند.
وی، با اشاره به قدمت تعاونی ها با بیش از 50 سال، در استان، تصریح کرد: خرید محصولات استراتژیکی استان از جمله اهداف مهم تعاونی های روستایی است.
این مسئول در استان، با بیان اینکه در مقایسه با خرید تضمینی گندم از کشاورزان در مقایسه با سالهای قبل منتهی به 1400 شاهد افزایش رشد تولید بالا بودیم، یادآور شد: استان زنجان در حوزه خرید تضمینی گندم رکورد دار بوده است.
جعفری، با اشاره به اینکه در سالجاری شبکه تولید و توزیع تعاونی روستایی 110 هزار تن خرید تضمینی گندم داشته اند که دراین زمینه دارای رشد 70 درصدی هستیم، افزود: در سال گذشته نیز برای اولین بار تعاون روستایی استان اقدام به خرید زیتون از باغات کشاورزان کرده است
وی، با اشاره به خرید حمایتی محصول کشمش و میوه شب عید برای اولین بار در استان، گفت: اقلام اساسی مورد نیاز روستائیان نیز در تعاونی های روستایی استان به میزان 80 درصد توزیع می شود.
این مسئول دراستان، تاکیدکرد: توزیع کود های شیمیایی، نهاده های دامی، سوخت ماشین آلات و ادوات کشاورزی، انواع بذ رهای اصلاحی و سایر اقلام نیز طبق نیازمندیهای روستائیان در شرکت های تعاونی روستایی انجام می شود.
مدیر تعاون روستایی استان، همچنین با بیان اینکه سازمان تعاونی روستایی سال گذشته بیش از ۹۴ میلیون لیتر انواع سوخت در روستاها توزیع کرده است، افزود: همچنین ۳۷ فروشگاه مصرف روستایی فعال در سطح استان داریم که اقلام معیشتی روستاییان را ارایه میدهد.
جعفری، به چالش های پیش روی تعاونی های روستایی اشاره کرد و گفت: کمبود نقدینگی و بی بهره ماندن این شرکت ها از تسهیلات ارزان قیمت از جمله مشکلات پیش روی تعاونی های روستایی است.
وی، به لزوم پوست اندازی تعاونی و خدمات ارایه شده متناسب با نیازهای روز تاکید کرد و افزود: در این راستا تجدید ساختار تعاونی ها، اقناع سازی اعضا و تنوع بخشی به خدمات در سطح تعاونی های روستایی استان دنبال می شود.
در بازدید خبرنگاران از مرکز آموزش تعاون و اتحادیه تعاونی های روستایی استان، صمد باقری، با بیان اینکه مرکز آموزش تعاون زنجان یکی از چهار مرکز ملی کشور در زمینه آموزش تعاون است، گفت: دوره های ویژه کارمندان، دستگاه ها و اعضای تعاونی ها در طول سال در این مرکز برگزار می شود.
رییس اداره توسعه و آموزش تعاون سازمان تعاون روستایی استان، افزود: سال گذشته حدود هزار نفر در دوره های مختلف این مرکز شرکت کردند و امسال نیز برگزاری ۲۵ دوره عمومی و فراگیر برای حدود هزار نفر در حال انجام است.
وی، یادآورشد: متناسب با محتوای دوره ها، از کارشناسان و مربیان و فعالان نمونه تعاونی ها برای تدریس در این دوره ها دعوت می شود.
شرکت تعاونی روستای دیزج آباد، در 5کیلومتری زنجان (دهکده لوازم خانگی ) نیز دیگر برنامه های مورد بازدید خبرنگارن در این تور یکروزه بود، این شعبه بعنوان بزرگترین شعبه توزیع اقلام اساسی خانوار ها در سطح استان بود که قدمت این تعاونی نیز به حدود 52 سال پیش در زنجان باز می گردد که 8روستای منطقه را با ارائه خدمات گوناگون در حوزه خدمات کشاورزی و ارائه محصولات و کالاهای مورد نیاز خانگی تحت پوشش دارد که علام بر این ارائه این خدمات در بخش کشاورزی و دامی نیز به صورت فنی و حرفه ای فعالیت دارد.
محل بازدید بعدی خبرنگاران شرکت تعاونی روستایی سلطانیه و بازدید از سردخانه اتحادیه شهرستان خدابنده واقع شهرک صنعتی خدابنده بود، که این اتحادیه و شرکت تعاونی با ظرفیت توسعه ای در مساحتی2هزار متر مربع که در آینده نزدیک با تامین اعتبار به 4هزار متر مربع افزایش مساحت خواهد داشت، که در حال حاضر فاز دوم این شرکت دارای پیشرفت فیزیکی 20درصدی است و با اعتبار 200میلیاردی با اشتغالزیی 10 نفر به صورت مستقیم و 500نفر به صورت مستقیم در آینده نزدیک خواهد داشت.
تعاونی تولید روستایی شهید بهشتی توپقرا (قیدار) یکی از 5شرکت تولیدی روستایی استان است که با هدف تولید روستایی با خرید تضمینی گندم دارای ظرفیت 12میلیون تنی است و در کنار آن عاملیت توزیع کود های شیماییای در بخش کشاورزی را نیز بر عهده دارد. که این اقدامات در راستای تکمیل زنجیره غذایی با خرید تضمینی گندم و پشتیبانی از تولید و یا تولید نهاده های کشاورزی نقش اساسی در تامین و حفظ امنیت غذایی استان را بر عهده دارد که 12هزار تن خرید گندم تضمینی در سالجاری داشته است.
در آیین افتتاح مجتمع انباری حصار شهرستان خدابنده با انبارهای 2هزار تنی و بازدید از تاسیسات سیلندر پر کنی، مرکز تولید بذر گندم آبی گواهی شده در اتحادیه شرکت تعاون روستایی شهرستان خدابنده به مساحت 1550 متر مربع با اعتباری 42میلیاردی با منابع داخلی نیز جواد تاراسی، با بیان اینکه شهرستان خدابنده دارای استعداد بالا در تولید محصولات کشاورزی به صورت دیمی است، اظهار داشت: بالغ بر 95درصد گندم و محصولات دیمی استان دراین شهرستان تولید می شود.
فرماندار شهرستان خدابنده، با بیان اینکه 50درصد گندم دیمی استان در شهرستان خدابنده تولید می شود، ادامه داد: سه محصول استراتژیک در این شهرستان تولید می شود.
وی، با اشاره به تولید گندم و سیب زمین به مقدر زیاد در این منطقه و توزیع آن در سطح استان و انبارهای ذخیره ای، گفت: شهرستان خدابنده دارای رتبه برتر استانی دراین زمینه است.
تاراسی، به تولید محصول گردو نیز اشاره کرد و گفت: استفاده از فنون و دانش کشاورزی توسط کشاورزان این منطقه دراستان حائز اهمیت است.
فرماندار شهرستان خدابنده، با اشاره به مشکل نبود تجاری سازی برای محصولات این منطقه ، گفت: خام فروشی محصولات کشاورزان این منطقه را دچار مشکل عمده کرده است .
وی، با اشاره به تجهیز این منطقه از استان برای فرآوری محصولات کشاورزی دراین منطقه به همت اتاق بازرگانی زنجان، و دیگر دستگاههای متولی استان، ادامه داد: این اقداما می تواند در حوزه تامین امنیت غذایی استان نقش اساسی داشته باشد .
فرماندار شهرستان خدابنده، با بیان اینکه سرمایه گذاری در حوزه صنایع تبدیلی موجب توسعه بیش از پیش کشاورزی دراین منطقه خواهد شد، اضافه کرد: با این اقدامات 80درصد مشکلات کشاورزان مستعدترین شهرستان استان حل خواهد شد.
تاراسی، با اشاره به اینکه بیش ارز 175هزار تن گندم تحویل انبار های این شهرستان شده است، تاکید کرد: راه اندازی و تجهیز انبارهای ذخیره محصولات کشاورزی و گندم در کاهش هزینه های حمل و نقش حائز اهمیت بوده است.