
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، کامبیز ناظریان در نشست خبری با بیان اینکه باتوجه به وابستگی روزافزون به برق همه برنامه ریزیها بر مبنای ارتقای سطح خدمات مشترکین است، اظهار داشت: امسال به لحاظ وضعیت پیک و نیاز مصرف با ویژگی خاصی مواجه بودیم، افزایش یک تا دو درجه دما را داشتیم که به ازای هر یک درجه ۲۰۰ مگاوات به مصرف که ناشی از سیستم های سرمایشی است، اضافه می شود.
وی ۴۵ درصد پیک مصرف شهر تهران را ناشی از سیستم های سرمایشی دانست و افزود: رقم مصرف سیستمهای سرمایشی ۲۵۰۰ مگاوات است.
مدیر عامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ نیاز مصرف پیک امسال تهران را که مربوط به ۱۶ مرداد ماه بود، ۵۵۹۵ مگاوات عنوان کرد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۵.۳ درصد رشد داشته است.
وی میزان انرژی تحویل داده شده را در سال جاری ۱۱۶۹۶ میلیون کیلو وات ساعت اعلام کرد که ۶.۲ درصد رشد داشته و نسبت به پارسال ۶۰۰ کیلووات ساعت رشد داشته است.
ناظریان با بیان اینکه مدیریت مصرف باعث شده که تامین برق پایدار و مستمر داشته باشیم، گفت: باتوجه به افزایش دما و ناترازی تولید و مصرف شبکه تامین پایدار بوده است.
وی گفت: رقم مصرف در زمان پیک ۴۸۵۰ مگاوات بوده که فاصله آن تا نیاز مصرف ۷۰۰ مگاوات بوده است.
ناظریان بیان داشت: از ۶ درصد رشد مصرف برق نسبت به پارسال ۷ درصد مربوط به بخش صنایع که یک درصد مشترکین را شامل می شود، بوده است و این یک درصد ۱۷ درصد نسبت به پارسال رشد مصرف داشته اند.
وی نرخ تشویقی برای صرفه جویی را در سال گذشته ۵۰۰ تومان بابت هر کیلووات ساعت و در سال جاری این رقم را ۲۰۰۰ تومان در هر کیلووات ساعت ذکر کرد و گفت: مشترکینی که ۷۵۰ کیلووات ساعت در ماه مصرف داشته باشند مشمول پاداش صرفه جویی می شوند.
این مقام مسئول در شرکت توزیع برق ادامه داد: برای ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار مشترک ( ۴۱ درصد مشترکین) یعنی از هر ۲ مشترک یک مشترک قبض پاداش صرفه جویی صادر شد یعنی ۲۵۰ میلیارد تومان را بابت پاداش تخصیص دادیم.
وی بیان داشت: میزان صرفه جویی مشترکین تاکنون ۲۲۵ میلیونکیلوات ساعت بوده است و متوسط پاداش صرفه جویی در هر صورتحساب ۱۰۰ هزار تومان است.
ناظریان درباره صرفه جویی در بخش ادارات گفت: طبق مصوبه دولت از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور برنامه کاهش مصرف ادارات تدوین شد که باید نسبت به سال ۱۴۰۰؛ ۳۰ درصد مصرف را کاهش دهند و بعد ساعت ۱۳ نیز ۶۰ درصد نسبت به ساعت اداری کاهش اعمال کنند.
وی با بیان اینکه ۱۴۲ برنامه، ۸ محور و ۲۶ سرفصل و ۱۰۰۰ برنامه عملیاتی برای کنترل مصرف ادارات تدوین شد، افزود: ماحصل این اعداد با اعتبار ۱۵۰۰ میلیارد تومان است و یکی از برنامه ها نیز این بوده است که تمام ادارات مجهز به کنتور هوشمند شوند و برای این منظور برای اولین بار رصدخانه کنترل برق را راه اندازی کردیم.