
وقتی آب یخ میزند منبسط شده و همین مسأله تهدیدی برای ظرفی که آب آشامیدنی در داخل آن نگهداری میشود، محسوب خواهد شد. بسیار مهم است که مخزن را قبل از این که فصل زمستان فرا برسد، به خوبی آماده و عایقبندی کنید. در این مقاله به برخی از نکات، ترفندها و روشهایی که برای ایمن نگه داشتن منبع آب پلاستیکی خود نیاز دارید، اشاره خواهیم کرد.
9 راهکار برای جلوگیری از یخ زدن منبع آب
در این قسمت به 9 راهکار اساسی جهت جلوگیری از یخ زدن منبع آب اشاره کرده ایم که به تفصیل هریک را شرح داده ایم تا به شما کمک کنیم قبل از رسیدن فصل سرما از منبع آب خود محافظت کرده و از یخ زدن آن در فصل زمستان جلوگیری کنید.
1- از عایقبندی مخزن غافل نشوید
اگر میخواهید که از یخ زدن منبع پلاستیکی در زمستان جلوگیری نمایید، لازم است که آنها را با دقت و حوصله عایقبندی کنید. برای عایق مناسب و خوب باید مخزن را از دو طرف و از بالا بپوشاند و از اتلاف حرارت داخل مخزن جلوگیری کند و آن را به اندازه کافی گرم نگه دارد تا از یخ زدن مخزن جلوگیری شود. بسیاری از فروشندگان عایق مخصوص مخزن را همراه با مخازن خود به فروش میرسانند که میتوانید در همان زمان تهیه کنید.
2- به محل قرارگیری مخزن آب خود توجه کنید
اگر در مناطق سردسیر زندگی میکنید، یکی از مواردی که میتواند از یخ زدن منبع آب جلوگیری کند مکانی است که برای نصب آن در نظر میگیرید. بهتر است منبع آب پلاستیکی خود را نزدیک دیوارها و در مکانی قرار دهید که در طول روز سایه نداشته باشد و در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد. برای این که بادهای سرد زمستان به منبع برخورد نکند، بهتر است که مخزن را در ارتفاع بالا قرار ندهید.
در مناطق سردسیر، منبع پلیاتیلن را در یک اتاق یا فضای بسته که در معرض هوای سرد نباشد قرار دهید. قرار دادن مخزن در گوشهها و کنار دیوارها نیز میتواند از گردش هوا در اطراف مخزن جلوگیری کند و به همین شکل میتواند دمای داخل مخزن را تا چند درجه گرمتر نگه دارد.
۳-از منبع آبی که سطح گرد دارند استفاده کنید
مخازن آبی که سطح گردی دارند، کمتر پیش میآید که دچار یخ زدگی شوند. زمانی که مخزن صاف باشد، آب باران بر روی مخزن باقی مانده و همین مسأله منجر به کاهش دمای داخل مخزن و در نهایت یخ زدن منبع آب پلاستیکی خواهد شد. استفاده از پوشش و درپوش گرد و یا شیبدار برای منبع آب باعث میشود که در سطح بالایی مخزن یخ تشکیل نشود و بدین ترتیب آب داخل منبع گرمتر بماند. هنگام خرید به شکل مخزنی که قرار است خریداری نمایید به دقت توجه کنید.
4-از سیستم گرمایش مناسب استفاده کنید
برای اینکه دمای آب را بالای صفر نگه دارید، میتوانید از سیستم گرمایش آب استفاده کنید. این سیستم میتواند یک گرمکن الکتریکی باشد که در آب قرار میگیرد و حتی یک سیستم گرمایشی پیچیدهتر که به دیوارههای مخزن متصل میشود.
5- نشتی را در لولهها بررسی کنید
نشتی در لولههایی که نزدیک مخزن قرار دارند میتواند روند کاهشی گرمای داخل منبع و انجماد آب داخل آن را تسریع کند. بنابراین بررسی دقیق نشتی در لولهها و تعمیر آن میتواند راهحل مناسبی برای جلوگیری از یخ زدن منبع پلی اتیلن باشد.
6-آب داخل مخزن باید در گردش باشد
آبی که در گردش است در مقایسه با آب ساکن، مقاومت بیشتری در مقابل یخ زدگی از خود نشان میدهد. در شرایطی که هوا بسیار سرد است، اگر آبی که درون مخزن است به مدت چند روز بلا استفاده باشد، می بایست به نحوی به گردش درآید تا از بروز یخ زدگی در آن جلوگیری شود. باز کردن خروجی و شیر تخلیه مخزن، در به جریان انداختن آب موثر خواهد بود.
7- از مخازن دو لایه مشکی رنگ استفاده کنید
مخازنی وجود دارند که رنگ بیرونی آنها مشکی است. هنگامی که این مخازن در فضای باز قرار داده میشوند، مقدار زیادی از نوری که در طول روز به آنها تابیده میشود به گرما تبدیل خواهد شد. این گرما به گرم شدن آب داخل مخزن کمک شایانی میکند و در نهایت از یخ زدن منبع آب پلاستیک جلوگیری خواهد کرد.
8- از مخازن بزرگتر استفاده کنید
این یک راهحل بسیار ساده است. زمانی که آب بیشتری داخل مخزن وجود داشته باشد، مسلماً زمان بیشتری هم طول خواهد کشید تا عمل یخ زدن منبع آب پلاستیکی صورت پذیرد. هنگامی که منبع مجدداً از آب پر میشود، آبی که وارد مخزن میشود دمای بالاتری نسبت به آب قبلی دارد و بنابراین مدت زمان بیشتری طول خواهد کشید تا آب منجمد شود. چنانچه این راهکار را انتخاب کردید، به خاطر داشته باشید که باید آب مخزن را به طور منظم و مداوم استفاده کرده و آن را با آب تازه جایگزین کنید.
9- منبع را در زیر خاک دفن کنید
یکی از راههای دیگر برای جلوگیری از یخ زدن منبع آب پلاستیکی، دفن کردن و قرار دادن این منابع در زیر خاک است. اما تنها مخازن و منابعی را میتوان در زیر خاک دفن کرد که برای این منظور طراحی شدهاند و به اصطلاح به آنها مخازن دفنی گفته میشود. اگر میخواهید از مخازن معمولی استفاده نمایید، باید با در نظر گرفتن اتاقک و یا کانکسهایی از یخ زدگی آنها جلوگیری کنید.
سخن پایانی
در این مطلب به اهمیت جلوگیری از یخ زدن منبع پلاستیکی پرداخته شد. با بررسی دمای هوا و پیش بینی هوای منطقه خود میتوانید بفهمید آیا سرما به حدی هست که نیاز به عایق کردن منبع داشته باشید یا نه. اینکه دمای هوا تنها در ساعتی از شب به صفر درجه میرسد، جای نگرانی ندارد. بیشتر شما باید نگران صفر شدن دما در طول روز باشید. این به معنی آن خواهد بود که منبع، فرصت کافی برای ذخیره گرما را نخواهد داشت و در نتیجه فرصت جلوگیری از یخ زدن منبع آب پلاستیکی را به دست نخواهد آورد.
جلوگیری از یخ زدن منبع آب بسیار سادهتر از مقابله با یک منبع یخزده است است و مطمئنا هزینه کمتری را بر شما تحمیل خواهد کرد. وقتی آب یخ میزند منبسط میشود و این امر باعث فشار و در نهایت ترک خوردن مخزن خواهد شد. بنابراین بهتر است با کمی احتیاط، تدبیر و با به کارگیری چند راهحل ساده از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنید.